
Deilig vegetariskt grønnsakssuppe etter en frisk tur i det rufsige høst været.
Så her gjør du...
Ingredienser:
1 liter vann
2 buljong terninger
3 stk gulrot i strimler
3 poteter i terninger
½ stk knollselleri (sellerirot) i strimler
1 stk purre i ringer
1 vårløk
En kvast persille
2 ts timian
For ca 4 personer, avhenger av hvor sulte de som skal spise er...
1. Kok vann, buljong og grønnsaker i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
2. Smart å la potet og gullerot koke litt lenger, så de er litt myke når du heller oppi resten av ingrediensene. Mens du venter på dette kan du begynner å lage brødet!)
3. Til slutt tar du oppi timian og persille, dette kan også være som pynt når det serveres.
Olivenbrød (uten oliver men med olivenolje), smaker fantastisk! Og veldig enkelt å lage.
50g tørrgjær
6 dl vann (37 grader så gjæra blandes bra)
2 ss olivenolje ( i deigen)
2 ts sukker
2 ts salt ( i deigen)
mel til saftig deig
Bland alt dette over i èn bolle, så tilsetter du mel til du har en slibrig/seig deig. Nå fordeler du denne deigen i en lit dyp langpanne. Deretter heller du over 2.5 dl olivenolje spredt ut over deigen i langpanna (det skal flyte oppå deigen), så prikker du deigen og har grov salt over.
30 min 200 grader i nederste rille i ovene (Det aller meste av olivenoljen bør ha trekt inn i deigen før du tar den ut. Skal være gyllen)
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar