600 gram oksefilè
4 poteter
3 gullerøtter
Purreløk (kun det grønne)
Vanlig løk
Paprika
Hvitløk
Sopp
Rømme
Timian
Oregano
Rosmarin
Salt
Pepper
Olje
Bacon
Asparges
Tar ca 1 time å lage. Forvarm ovnen til 200 grader
Kok poteter og gullerøtter i ca 5 minutter for at de skal bli litt myke før de skal settes i ovenen senere. Hakk de andre grønnsakene i store biter og stek de i ca 5 minutter på sterk varme (ikke så de blir brent!) Dette gjør at de holder mer på fukten i ovene senere. (Gjør det samme med bacon - gjør at hele gryta får en saltere smak) Når de er stekt heller du de over i langpanne/ovnsbakt form med olje. Krydre: timian, rosmarin, fersk basilikum, salt og pepper. Stek deretter poteter og gullrøtter på samme vis. Nå tar du oksefilèn i panna. Krydre med samme krydder som over. Sterk varme! Så den blir litt mørkebrun på hver side. Maks 1 min på hver side. Skal være "rå" inni når den er ferdig i panna. Ta den ut av panna å legg den over grønnsakene. Hell på siden av filèn, ca 2-3 dl vann blandet med rømme. Litt mer vann enn rømme. Så det dekker KUN grønnsakene og ikke filèn. Bare nedest i den ovnsbakte formen liksom. Dette skal stå i ovnen i ca 40 minutter. Sjekk etter 30 om filèn er rød inni. Kommer an på hvor tjukk den er.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar